WordPress

Semesterets 1. projekt gik ud på, at lave en portfolio i WordPress. Denne skulle vise hvem vi er, fortælle om vores kommenende projekter, og beskrive læring gennem de forskellige forløb.
Til dette projekt skulle vi lave vores første HTML-side, der fortalte om introugen, den første uge på studiet.

Software anvendt:

  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • WordPress
  • TextEdit
  • FileZilla

Fagområder tilknyttet:

  • Kommunikation og formidling
  • Design og visualisering
  • Interaktionsudvikling

Links

Læring

Mine kompetencer inden starten på studiet indebar kun en smule inden for Photoshop og kendskab til gestaltreglerne.
Inden for det første projekt, WordPress, lærte jeg hurtigt om forskellige designprincipper og metoder til at kommunikere med, både på nettet og i samarbejde med andre mennesker.

HTML
Udover at lære WordPress software at kende, til at kunne producere min første portfolio, lærte jeg også HTML og CSS helt fra bunden. Jeg havde ingen kendskab til det i forvejen, men det fangede hurtigt min interesse, da jeg er meget glad for blandingen mellem det tekniske og kreative. Derfor kunne jeg allerede i processen til dette første projekt sige, hvor mit fokus primært kommer til at være i mit studie.

I forbindelse med at bruge WordPress, fik jeg også et lille indblik i, hvordan servere fungere, og hvordan vi får adgang til dem via. vores givne domæne.

VIRKSOMHEDEN
Under området ‘Virksomheden’ blev jeg præsenteret for nogle forskellige brainstormingsmetoder og har taget en test, for at finde ud af hvilken af Belbins typer jeg er.
Mit svar blev specialist.

KILL YOUR DARLINGS
I designprocessen lærte jeg at bruge udtrykket “kill your darlings”. Mine første udkast til logo var ikke lykkedes, og jeg måtte lave dem om. Derfor endte jeg ud med det enkle logo, da design handler om at lave den bedste kommunikative løsning og ikke hvad man selv synes der ser pænest ud.

Til dette logo anvendte jeg mest Adobe Photoshop, men prøvede også at give mig i kast med Adobe Illustrator. Vi havde dog i denne proces ikke fået noget undervisning i programmet, så det var det helt simple logo, jeg fik lavet.

LÆRINGSSTILE
Både gennem undervisning i læringsstile og gennem observation, har jeg lært, at jeg lærer bedst ved at sidde for mig selv og arbejde og der skal være lagt en struktur for arbejdet.
På denne måde ved jeg, hvor jeg skal bevæge mig hen, men jeg skal samtidig selv prøve at finde en løsning, før jeg spørger om hjælp. Derudover er jeg billedvisuel og arbejder bedst om formiddagen eller om aften.

20. september 2014

Screenshots