Website Design

Semesterets 4. opgave var, at lave en hjemmeside for en markedsføringsøkonomgruppe. Vi fik firmaet Stavgang KS og designede dertil logo og hjemmeside. Vores fokuspunkt var at brande stavgang, så målgruppen kunne udvides.

Software anvendt:

  • Adobe Edge Code
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop
  • FileZilla

Fagområder tilknyttet:

  • Interaktionsudvikling
  • Design og visualisering
  • Kommunikation og formidling

Links

Remake

Hjemmesiden

På websitet har jeg fjernet skygger på kasserne og gjort dem breddere.
I tilbagemeldingen på projektet fik vi kritik for det kasse-formede design, så dette har jeg rettet op på og ændret containerens bredte til 98%.

Desuden har jeg ændret alle skrifter på siden til Arial, så det ser mere enkelt ud.
Til sidst har jeg lagt logoet som et billede for sig oven på banneret. Dette gør, at man kan klikke på det, for at komme til forsiden.

Logoet

Det oprindelige logo var lavet i Photoshop og derfor svært at ændre i. Desuden var det ikke vektorgrafik, som man ellers fremstiller et logo i. Derfor har jeg genskab logoet i Illustrator. Jeg har ændret teksten, så den følger buerne i logoet og derfor ikke ser sjusket ud.

Til sidst har jeg lavet en hvid baggrund bag teksten, for at man kan se, hvad der står, når logoet sættes ind på websitet.

Læring

Det primære fokusområde i dette projekt var interaktionsudvikling, men jeg lærte også meget andet i samarbejdet med markedsføringsøkonomgruppen.

HTML
Inden for HTML lærte jeg at “floate” billeder “inline” med teksten. Derudover fik jeg mere styr på at styre bredden på billeder gennem CSS’en.
Af helt nye emner, lærte jeg at lave forms i HTML, som jeg glæder mig til at kunne bruge i sammenhæng med en database.

BRANDING
Udover kodning, lærte jeg at fokusere, meget mere end tidligere, på, hvordan virksomheden skulle brandes og hvordan teksten skulle formuleres, for at ramme målgruppen.

DESIGN BRIEF
I samme forbindelse lærte jeg at arbejde med et givet design brief, og derved ikke ligeså frie tøjler, som hidtil. Det var meget lærerigt for mig, for at forstå, at kunden betaler for mit arbejde. Så som multimediedesigner, skal jeg komme med den bedste designløsning inden for kundens ønsker og rammer.

29. november 2014